Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ


Νόστιμα οικονομικά Τρουφάκια που μπορεί να τα φτιάξει ο καθένας σας με πολύ απλά υλικά... 
Τα υλικά αυτά είναι για 30 τρουφάκια περίπου...

Συνολικός χρόνος: 2 Hours+
Προετοιμασία: 1 - 2 Ωρες
Μαγείρεμα: 15 - 30 Λεπτά
Μερίδες: 8 +
Ευκολία: Εύκολο

Συστατικά

4 φλιτζ. Καρύδι τριμμένο (να κρατάει λίγο το καρύδι, όχι να είναι σκόνη τελείως) 
4 κουτ. σούπας Κακάο 
1 φλιτζ. Ζάχαρη 
140 γρ. Βιτάμ 
1 φλιτζ. Γάλα φρέσκο 
Λίγο λικέρ της αρεσκείας σας (για το πλάσιμο) 
300γρ. Τρούφα (για επικάλυψη)

Προετοιμασία
Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο μαζί με το γάλα, τη ζάχαρη και το κακάο. 
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να φτιάξουν όλα μαζί ένα θεϊκό σοκολατένιο ζουμάκι. 

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα καρύδια. 

Ανακατεύουμε ξανά και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρες περίπου. 

Όταν η ζύμη μας έχει σταθεί αρκετά, ξεκινάμε το πλάσιμο: Βρέχουμε την παλάμη μας με το λικέρ (το απλώνουμε με τα δάχτυλα) και βάζουμε με κουταλάκι μία δόση από τη γέμιση (όσο μεγάλη θέλουμε). Στη συνέχεια, πλάθουμε σε ολοστρόγγυλο μπαλάκι, που το αφήνουμε να κατρακυλήσει μέσα στην τρούφα, μέχρι να καλυφθεί εντελώς. 


Τα βάζουμε σε χαρτάκια για φοντάν και στο ψυγείο μέχρι να σταθεί τελείως η ζύμη μας... 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

epithimies





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...