Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΤΙΝΕΣ...

Πάντα ζηλεύουν για ότι πετυχαίνεις ή επειδή έστω είσαι χαρούμενος\η. Τα συναισθηματικά κενά  μια “Κατίνα” τα καλύπτει πάντα με “shopping therapy” και καυχιέται για ότι έχει, ενώ τα παιδιά της είναι τα καλύτερα του κόσμου.Οι σύγχρονες “Κατίνες” είναι βαμμένες, ντυμένες όσο καλύτερα μπορούν με επώνυμα ρούχα, πάντα υπερβολικά αρωματισμένες και δίνουν βάση στο “τι θα πει ο κόσμος”. Έχουν την τάση να σκανάρουν τους πάντες από πάνω μέχρι κάτω, προσπαθώντας να μαντέψουν από που αγόρασαν τα ρούχα που φορούν, τι έκαναν λίγη ώρα πριν και με ερωτήσεις στο στόμα, για να καταλάβουν τον τρόπο ζωής του συνομιλητή τους. Όχι όμως από ενδιαφέρον, αλλά από ανάγκη σύγκρισης και κουτσομπολιού. Αυτές οι “Κατίνες” όταν τους μιλάς θα σκέφτονται μόνο τα δικά τους και θα σε διακόπτουν για να πουν αυτό που θέλουν κι ας μην έχει σχέση με την συζήτηση. Πάντα αναζητούν μια λεπτομέρεια πάνω σου για να σκεφτούν “ποιο μυστικό να κρύβεις”. Ο όρος “Κατίνα” προέρχεται από το τουρκικό “katin” που σημαίνει το “γυναικάκι”. 

Όσο και να της μιλήσεις για προβλήματά σου δεν είναι σε θέση να σε καταλάβει η “Κατίνα” γιατί μόνο με τον εαυτό της μπορεί να ταυτιστεί. Το πολύ-πολύ να σου απαντήσει με μια γενικότητα για να σε ξεφορτωθεί. Στην χειρότερη, θ’ αρχίσει να σου μιλάει για την δική της ζωή για περίπου μια ώρα χωρίς να μπορείς να την διακόψεις. “Εγω, εγώ κι εγώ”! Με τέτοιου είδους γυναίκες δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα, γιατί χρησιμοποιούν τους άλλους για να κάνουν την ψυχανάλυσή τους. Όταν φύγετε από την συνάντησή σας, θα νιώθεις μια έλλειψη ενέργειας, σαν κάποιος να σε στράγγιξε. Οι “Κατίνες” είναι ενεργειακά βαμπίρ. Χαμογελούν παγερά και έχουν κόμπλεξ ανωτερότητας. Πάντα ζηλεύουν για ότι πετυχαίνεις ή επειδή έστω είσαι χαρούμενος\η. Τα συναισθηματικά κενά  μια “Κατίνα” τα καλύπτει πάντα με “shopping therapy” και καυχιέται για ότι έχει, ενώ τα παιδιά της είναι τα καλύτερα του κόσμου.

Η “Κατίνα” είναι μια υστερική γυναίκα που τσιρίζει αντί να μιλάει, που ψάχνει συνεχώς καθρέφτες , μια νευρωτική ύπαρξη γεμάτη ανασφάλειες , που όσο μεγαλώνει γίνεται και χειρότερη, αφού για τα κενά που νιώθει πάντα φταίνε οι άλλοι, οπότε είναι στρίγγλα απέναντι σε όλους. Ο εγωισμός της, περνάει και στα παιδιά της που γίνονται κακομαθημένα, παχύσαρκα και “ρηχά”. Οι άντρες που διαβάζουν αυτές τις γραμμές και γελάνε, θα πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχουν και άντρες “Κατίνες”. Μαμάκηδες, ζηλιάρηδες, που η γυναίκα που θα παντρευτούν γίνεται η μαμά τους. Τέτοιοι άντρες αντιμετωπίζουν τις γυναίκες στερεοτυπικά και σπάνια μιλάνε με ειλικρίνια. Μάλλον ανατράφηκαν από μια “Κατίνα”.

Ο τύπος της “Κατίνας” λοιπόν δεν έχει εξαλειφθεί όσο κι αν οι σημερινοί νέοι (και οι λίγο παλιότεροι) είναι πλέον μορφωμένοι ή έχουν διαφορετικά ερεθίσματα. Τους αρέσει το κουτσομπολιό και η ίντριγκα. Αναπαράγουν μια μιζέρια που δεν είναι σε θέση να καταπολεμήσουν. Ακούνε τις εντολές των αποτυχημένων γονιών τους. Αποτυχημένοι στην ζωή, που έχουν απωθημένα, που πρόδωσαν τα όνειρά τους γιατί ήταν δειλοί. Και καθώς η αυτοκριτική είναι δύσκολη απόφαση, ρίχνουν το ανάθεμα στους γύρω τους. Οι “Κατίνες” δεν ξέρουν πως να ζήσουν, αισθάνονται ανεπαρκείς. Είναι ο τύπος του ανθρώπου που δίνει έμφαση στο χρήμα, στα πτυχία, στο “φαίνεσθαι” και ξεχνάει να ζήσει, να χαρεί, να απελευθερωθεί. Πως να μην γίνει ένας τέτοιος άνθρωπος νευρωτικός; Με το να κυνηγήσει τα όνειρά του κι όχι τις επιταγές της θλιβερής πραγματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...