Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

7 από τα πιο μικρά εστιατόρια του κόσμου…

Σε κάθε πόλη υπάρχουν τα μεγάλα, πολυτελή εστιατόρια -συνήθως μεγάλης χωρητικότητας- διαμορφωμένα έτσι ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε εκατοντάδες πελάτες. 

Υπάρχουν όμως και τα μικρότερα εκείνα εστιατόρια, που είναι φτιαγμένα για να σερβίρουν τα γεύματα τους σε μια «χούφτα» επισκέπτες, οι οποίοι ενίοτε δεν ξεπερνούν τους… δύο
 
Μια βόλτα από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Πεκίνο, μπορεί να πείσει και τον πλέον δύσπιστο πελάτη, ότι υπάρχουν μικροί χώροι για… όλα τα γούστα, από τους λιγότερους γνωστούς, μέχρι εκείνους που αναδεικνύονται σε «hot–spot» σημεία της πόλης… Ένα μικρό δείγμα -όπως το παρουσίασε η Daily Meal- θα σας πείσει.

Mr. Pollo, Σαν Φρανσίσκο
Η αναμονή μπορεί να ξεπεράσει τις δύο ώρες, αλλά το ειδικό μενού γευσιγνωσίας θα αποζημιώσει τους πελάτες του. Οι θέσεις στο Mr. Pollo είναι περιορισμένες -περίπου 15- ενώ το μενού του περιλαμβάνει πέντε διαφορετικά πιάτα (όπως χταπόδι confit, στήθος πάπιας με άγριο νεροκάρδαμο και σάλτσα ροδάκινο, τηγανιτό χοιρινό με φασόλια ή ισπανικά ραδίκια).

Sel et Gras, Νέα Υόρκη
Sel et Gras, φωτογραφία: http://seletgras.com

Με όνομα γαλλικής προέλευσης, το συγκεκριμένο εστιατόριο διεκδικεί τον τίτλο του μικρότερου, αλλά πλήρως οργανωμένου εστιατορίου στην περιοχή του Μανχάταν. Με 14 τραπέζια, μπορεί να εξυπηρετήσει περίπου 32 άτομα. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα παραδοσιακής γαλλικής κουζίνας, όπως σούπες, μύδια, κροκέτες, τάρτες κ.α. Πληροφορίες: http://seletgras.com/ .

«é» by José Andrés, Λας Βέγκας
Ένας μικρός ζεστός χώρος, ένα « εστιατόριο μέσα στο εστιατόριο». Όσοι έχουν την τύχη να βρεθούν εκεί, θα απολαύσουν σίγουρα, μια βραδιά εμπνευσμένης μαγειρικής, καθισμένοι στα οκτώ σκαμπό του μπαρ, τα οποία περιβάλλει μια κόκκινη κουζίνα με φόντο τον πορφυρό τοίχο και τη βαριά βελούδινη κουρτίνα.

Talula’s Table, Φιλαδέλφεια
Talula’s Table, φωτογραφία: www.talulastable.com

Το πρωί λειτουργεί σαν μικρό μπακάλικο και από τις 7 το απόγευμα μετατρέπεται σε εστιατόριο, στο οποίο δύσκολα κανείς θα μπορέσει να κλείσει θέση… Οι επίδοξοι πελάτες, πρέπει να προνοήσουν σχεδόν ένα χρόνο πριν για να κατοχυρώσουν μια θέση εκεί, ενώ θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα είναι τουλάχιστον παρέα δέκα ατόμων. Το μεγάλων διαστάσεων τραπέζι, σαν των αγροκτημάτων, μπορεί να χωρέσει δώδεκα άτομα, ενώ στο τραπέζι της κουζίνας μπορούν να «στριμωχτούν»… οκτώ άτομα. Πληροφορίες: http://www.talulastable.com/

Fan’er, Πεκίνο
Μικρό και με περίεργο μενού, αυτό το εστιατόριο βρίσκεται στην πόλη Dongcheng. Είναι δε τόσο μικρό σε μέγεθος, που μόλις ένα σκαμπό, μια καρέκλα κι ένα τραπέζι χωράνε στον χώρο του. Οι σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι τα χάμπουργκερ και το milkshake κολοκύθας…

Solo Per Due, Ιταλία

Ρομαντικό δείπνο για δύο, με την αίγλη ενός παλιού ιταλικού αρχοντικού; Γιατί όχι; Κάθε βράδυ μόνο δύο άτομα δέχονται κατ’ αποκλειστικότητα τις υπηρεσίες του εστιατορίου, απολαμβάνοντας τη χλιδή, αλλά και τη ζωντάνια που θα είχε μια ιταλική γιορτή. Με το παραδοσιακό κουδούνισμα, το προσωπικό τίθεται στη διάθεση του πελάτη, προσφέροντας τις πλέον εξεζητημένες υπηρεσίες. Το κόστος όμως, είναι μάλλον «αλμυρό» και ξεκινά από τα 250 δολάρια. Πληροφορίες: http://www.soloperdue.com/ .

Kuappi, Iisalmi, Φινλανδία
Πρόκειται για το μικρότερο εστιατόριο σε όλο τον πλανήτη και δεν είναι τίποτα άλλο, από μια μικρή ξύλινη καλύβα στο κέντρο της πόλης. Στον κενό χώρο είναι τοποθετημένο ένα τραπέζι, μια μικρή κουζίνα και ένα ιδιαίτερο μπαρ, το οποίο κοσμούν ποτά… μινιατούρες.


clickatlife.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...